Най-малко три батальона трябва да са готови до 2024 г. Първите

...
 Най-малко три батальона трябва да са готови до 2024 г. Първите
Коментари Харесай

Над 100 танка „Леопард 1“ се подготвят за Киев

 
Най-малко три батальона би трябвало да са подготвени до 2024 година
 

Първите танкове идват до лятото

Германия, Дания и Холандия възнамеряват да доставят минимум 100 танка “Леопард 1 ” на Украйна, откакто Берлин утвърди износа на до 178 танка, съобщи електронното издание “Политико ”.

Според взаимно изказване на министрите на защитата на трите страни, те ще обезпечат минимум 100 ремонтирани танка “Леопард 1 ” от по-стария вид A5 от промишлени ресурси, като първите ще бъдат доставени в границите на няколко месеца.

Инициативата, се споделя в изказването, включва образование на екипажи “Леопард 1 ” A5, както и “допълнителни аварийни елементи и муниции ”.

Белгия също прояви първичен интерес към присъединяване и самодейността е отворена за други сътрудници, съгласно изказването.
Германските министерства на защитата и стопанската система потвърдиха, че Берлин е издал лицензи за експорт на немски отбранителни компании за експорт на 178 съществени бойни танка “Леопард 1 ” A5 за Украйна.

Германският министър на защитата Борис Писториус сподели по време на необявено посещаване в Киев във вторник, че Украйна ще получи повече от 100 съществени бойни танка “Леопард 1 ” A5 от “група от няколко европейски страни ”.

Най-малко три батальона ще бъдат оборудвани с тях до първото или второто тримесечие на 2024 година, сподели Писториус. Доставката, добави той, ще става на стадии, като до лятото ще бъдат доставени 20-25 танка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР